Президентът Джо Байдън се обърна към руския народ вчера следобед. Към

...
Президентът Джо Байдън се обърна към руския народ вчера следобед. Към
Коментари Харесай

Байдън се обърна към руснаците: Вие не сте наш враг. С Украйна имате общи семейства, история и култура

Президентът Джо Байдън се обърна към съветския народ през вчерашния ден следобяд. 

„ Към жителите на Русия – вие не сте наш зложелател. И аз нямам доверие, че желаете кървава, разрушителна война против Украйна – страна и народ, с които споделяте толкоз дълбоки връзки на фамилията, историята и културата “, сподели президентът, който подсети, че към момента не изключва опцията за нахлуване.

„ Ако Русия нападне Украйна, това ще бъде посрещнато с голямо интернационално наказание. Светът няма да не помни, че Русия избра ненужната гибел и заличаване “, сподели Байдън. По думите му този ход ще бъде „ самонанесена рана “.

Той сподели още, че Съединените щати, НАТО и Украйна не съставляват закани за Русия. Отхвърли и страната му или Алиансът да имат ситуирани ракета на територията на украинската страна, съобщи manager.bg.

Вчера Байдън беседва по телефона с френския си сътрудник Еманюел Макрон, с който потвърдиха своята увереност за дипломатическо разрешаване на спора, само че и готовността за налагане на наказания.

Това се случи на фона на срещата сред съветския президент Владимир Путин и немския канцлер Олаф Шолц в Москва, където също се чуха апели за дипломация. Путин сподели, че не желае война с Украйна и изрази подготвеност за диалози със Съединени американски щати и НАТО за ограничавания в разположенията на ракети и военната бистрота.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР